تداوم حمایتهای معاملهگران حقوقی در یازدهمین هفته متوالی، ثبت خالص خرید برای این گروه را به دنبال داشت. بهطوریکه در جریان معاملات هفته گذشته افزودن ۱۱۲ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی این گروه از معاملهگران را شاهد بودیم.
معاملات دیروز بورس تهران با رشد نمادهای کالایی همراه شد. حرکت دستهجمعی بزرگان بازار سهام جهش ۷۸۰ واحدی شاخص کل را بهدنبال داشت. جهش دماسنج بازار سهام در فضای کنونی و پس از رکود نسبی معاملات هفتههای اخیر، یادآور سالهای نهچندان دور است.
روند نزولی بازار سهام روز گذشته تغییر کرد و شاخص کل بورس توانست با جهش ۷۸۰ واحدی بار دیگر کانال ۹۷ هزار واحد را فتح کند. برخلاف رشدهای ابتدای سال، دیروز معاملات با حجمی بالا انجام شد و در بسیاری از سهمها شاهد تشکیل صفهای خرید بودیم.
امروز شاخص کل بورس تهران با افزایش ۷۷۹ واحدی به ارتفاع ۹۷ هزار و ۱۲۰ واحد رسید که نمادهای فولاد، فارس، فخوز، فملی، کچاد، رانفور و جم بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص داشتند.
امروز به مدد رشد قیمتی نمادهای مارون، زاگرس، هرمز، خراسان، ارفع و شاوان که از گروه های صادرات محور پالایشی و فلزی هستند و تحت تاثیر رشد نرخ دلار مورد توجه قرار گرفته اند، شاخص فرابورس با افزایش ۱۰.۹۰ واحدی به ۱,۰۹۶ واحد رسید.
شاخص کل بورس تهران در پایان دادوستدهای روز گذشته ریزش ۴۳۹ واحدی را ثبت کرد و در سطح ۹۶ هزار و ۳۴۱ واحدی قرار گرفت. دادوستد سهام طی روز گذشته در سایه نگرانیهای سهامداران نسبت به سرنوشت برجام و جهش نرخها در بازارهای ارز و سکه انجام شد.
معاون پذیرش ناشران فرابورس اعلام کرد : ۱۸ شرکت به دلیل عدم احراز حد نصاب ضریب نقدشوندگی به بازار پایه «ج» تبعید و ۸ شرکت جایگاه خود در بازار پایه «ب» حفظ کردند.
سال گذشته بیش از ۱۳۲ هزار میلیارد ریال تامین مالی از طریق انتشار انواع صکوک در بازار سرمایه صورت گرفت که در مقایسه با ۸۳ هزار میلیارد ریال صکوک منتشره در سال ۱۳۹۵ بیش از ۵۸ درصد رشد داشته است
مدیرعامل تامین سرمایه تمدن با اشاره به تجمع بخش عمده ای از شرکت های داخلی بخش خصوصی و فعالیت های آنها در بورس گفت: دستیابی به هدف حمایت از کالای ایرانی ؛ نمود خود را در بازار سرمایه متبلور می کند.
مدیرعامل کارگزاری خبرگان سهام عنوان کرد در سال گذشته عملکرد برخی از صنایع مثل فلزات اساسی، پتروشیمی ها و پالایشی ها و سایر صنایعی که به قیمت های جهانی وابسته بودند و درآمدهای دلاری داشتند خوب بود و امیدواریم این روند امسال نیز ادامه دار باشد. اما عوامل خارج بورس مثل نرخ دلار ، سود بانکی و عوامل سیاسی می تواند بازار را متاثر و پیش بینی را سخت کند
در سالی که گذشت حقیقیها ۴۸ درصد و حقوقیها ۵۲ درصد خریدهای بورس را از آن خود کردند و در مقابل حقیقیها ۴۹ درصد و حقوقیها ۵۱ درصد فروشهای بورس را به نام خود کردند.
بازیگران بازار سرمایه در دومین هفته کاری از سال ۱۳۹۷ شاهد معاملات کم حجم و رشد ۲۱۲ واحدی شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بودند. در این روزها تغییرات در نرخ سود سپردههای بانکی می تواند بر معاملات بازار سهام تاثیری بیش از پیش بگذارد.
در پایان بازار شاخص کل متاثر از معاملات مثبت نمادهای فملی، کگل، جم و فارس با ۶۴ واحد رشد به ارتفاع ۹۷،۱۵۰ واحدی رسید که در این بین فولاد نیز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشته است.